TEKSTAI.LT
<< Atgal

       LITERATŪROS IR MENO kreipimasis į jaunus kūrėjus
 

Draugai,

    Simpatiškas retro-biuletenis "Literatūra ir menas" (toliau - L&M) jau kurį laiką puikuojasi pora jaunimo puslapių, pavadintų "jaunimo puslapiu" bei "Aktyvios jungtys", ex-žurnalu, įaugintu į dar vieną laikraštinį A3 plotą. Keturiems mėnesiams vietoje atostogaujančios redaktorės patiklus kolektyvas šios erdvės administravimą perdavė net dviems jaunuoliams, kenčiantiems nu
o infantilaus entuziazmo. Padėkime jiems prisidengti kompetencijos spragas.     Vos nuo pasirašytos autorinės sutarties pakėlus akis į galimus "darbo" barus ir už jų sėdinčius potencialius autorius susidurta su negatyviais prejudicijų, arogancijų ir net, sakyčiau, kultūristinio pižonizmo purslais - pradedant prastakalbėmis, esą "L&M" turi blogą turinio-auditorijos aurą ir karmą, ir baigiant, kad publikuoti"s" jaunimo puslapiuose yra "ne lygis".
    Seka tik dėsningas pasiūlymas: atsipalaiduoti, ignoruoti tiek absurdišką sąvoką-grupę "jaunimas", tiek tiesos laipsnį šiuose apibendrinimuose (pvz., ir bendras savaitraščio pro-maironiškas ar kitas M aspiracijas (aprašymas, nors perdozuotas ir su gausybe kalbos bei retorikos klaidų, čia: http://www.tekstai.lt/apietext/kempinsk/marcink.htm) ir tiesiog išnaudoti publikacinę erdvę ne / kultūringiems / "progresyviems" / intelektualiems / chuliganiškiems / provokatyviems / novatoriškiems / kūrybingiems / daugiaplaniams pasireiškimams, o gal net ir pareiškimams apie literatūrą "ir" meną (gal pakeisti tą "ir" tiesiog "kultūra"?), visuomenę, jaunuomenę ir kitas terpes bei -uomenes; kas tik šaus į galvą ir bus įskaitomu būdu išreiškiama. Juolab kad kiekvienas rašinys turi virtualų atitikmenį su konkrečiu www adresu. Neverta pamiršti, be to, svaiginančios komentarų, honorarų ir kito įvertinimo palaimos.

lins kanars
Visos žinios į: linasss@delfi.lt (literat)
fotografis@centras.lt (arts)
both (culture)

Į viršų

tekstai kuriami. jie niekada nebus sukurti
info@tekstai.lt