TEKSTAI.LT
<< Atgal

 
       Supleškink savyje rašytoją!

       Pačioje praeitų metų pabaigoje knygos pavidalu Lietuvos žemėje apsireiškė skandalingai pagarsėjusių kultūros teroristų Castor&Pollux rašliavos. Šia keista proga visi kviečiami į šventinį pasilinksminimą, kuris š. m. vasario 8 d. vyks alternatyvaus meno galerijoje „Galera“, Užupio g. 2/11, Vilniuje. Vakarėlio pradžia – 17 val.
       Kaip gi mes linksminsimės? Ogi žiūrėsime kiną, klausysimės muzikos ir šėlsime. Jokių oficiozinių gražbylysčių, literatūrologinių paistalų ir seilėtos panegirikos! Žaidimai, vynas ir linksmybės!

       Šventės programa:
       1. Dzeuso ir Ledos sveikinimo žodis. Šventėje visu savo gražumu pasirodys garsusis niekadėjas Dzeusas, kuris kadaise, pasivertęs gulbinu, išprievartavo Spartos karalienę Ledą, o iš tos jų meilės ir gimė legendiniai dvyniai – Kastoras ir Poluksas (Polideukas). Išklausę Dzeuso prakalbos, galėsime jį visaip sugėdinti už ištvirkavimą ir nupešioti barzdą, jei tokią turės.
       2. Kinas. Spoksosime į brutalų britų avangardisto Ph. Mulloy'aus filmuką „The Invention Of Writing“, kurį pats autorius vadina „ekstremalia animacija“. Paspoksosime ir mums paaiškės visa rašymo, kaip kūrybos, esmė ir prasmė, visos rašytojo, kaip menininko, užgimimo priežastys.
       3. Muzika. Iš fekalinės kultūros miesto, kur Nemunas taip nešvankiai bučiuoja Nerį, atkaks kultinis „Echidna aukštyn“ žmogus-orkestras su visu berniukų dobiliukų choru ir go-go mergaičių komanda. Visi kartu atliksime muzikinę misteriją „Šventasis Poliucijau, neleisk mūsų kulturūrinti ir gelbėk mus nuo me-e-eno“.
       4. Vėl kinas. Trijų dalių veiksmo dramoje stebėsime vaizdus iš Castor&Pollux kasdienybės. Matysime, kaip šie literatūros sanitarai „skaito“ knygas. Apžvelgsime, kokį poveikį jie daro lietuvių literatūrai ir kaip jį (tiksliau – ją) „daro“. Gėrėsimės jų ryžtu įgyvendinti savo kilnius neroniškus siekius – sudeginti oficialiųjų Lietuvos rašytojų Romą.
       5. Šventės kulminacija. Mes – jaunieji marginalai, nepritapėliai ir išsišokėliai – simboliškai atsikratysime mums brukamu pašvinkusiu kultūros „paveldu“ ir supelijusiomis literatūrinėmis „tradicijomis“. Tradiciniai lietuviai pavasarį uždega Morę, o mes supleškinsime velniop tą šlykščiai besiseilėjančią ir kretiniškai kretančią senę, kurios vardas – lietuvių literatūra! Mesime ugnin ir atsineštus savo rankraščius, pirmasias knygas ir dar neparašytus tekstus! O tikri drąsuoliai susidegins patys – vien tam, kad išdegintų savyje užgimstantį rašytoją!

       Dionisijos, fejerijos ir bakchanalijos tęsis iki paskutinio ugnimi virtusi noro tapti oficialiuoju rašeiva! Apvalykim ugnim savo sielas!

       Neronas Ugnelė

 

Į viršų

tekstai kuriami. jie niekada nebus sukurti
info@tekstai.lt