TEKSTAI.LT
<< Atgal

 
       Donskio balsas kalba Lietuvai

       Din... Din... Don...
       Jums kalba Donskio balsas, atspindintis Jungtinių Amerikos Valstijų vyriausybės pažiūras.
       Din... Din... Don...
       Brangūs tautiečiai! Nenusiminkit, viskas ne taip blogai, kaip yra. Juk „išsikovojote“ tai, ko troškote. Mums vis dar reikia greitos saviapgaulės ir lengvo spektaklio, o ne tikrų ir atpažįstamų dalykų.
       Din... Din... Don...
       NATO bazės. Amerikinis gyvenimo būdas. Žiniasklaidos užtemdyti protai. Dar vienas ES rinkos segmentas. Pats laikas pasamprotauti apie tai po to, kai krištolinė svajonė virto nieko nebestebinančia tikrove, o kažkada poetiška europietiškos ir laisvos Lietuvos vizija – politinio gyvenimo proza ir rutina.
       Din... Din... Don...
       Tapote tokie patys kaip ir mes. Mes esame jūs. Jūs esate mes. Mes visi esame visi. O keistis ir konstruktyvėti destruktyvi kritika gali tik įveikdama susvetimėjimą to paties visuomenės segmento ribose, stiprindama bendradarbiavimo etiką ir išpažindama bendras vertybes.
       Din... Din... Don...
       Žinau, ką kalbu. Kalbu be pykčio. Dieve mano, žinau, ką darau. Ir tebūnie man atleista. Juk būtent čia aiškėja, kad dalis mūsų inteligentijos visą kultūrą ir intelektualinę šalies sferą vis dar įsivaizduoja kaip priešiškų ideologinių grupių kovos areną. O priešą, kaip žinia, reikia laiku atpažinti ir demaskuoti.
       Mes nugalėjome. Jus privertėme tapti nugalėtojais. Laimėjo visi.
       Girdėjote Donskio balsą.
       Din... Din... Donskis.

       CASTOR&POLLUX

       Šiaurės Atėnai. 2006-03-18 nr. 789

Į viršų

tekstai kuriami. jie niekada nebus sukurti
info@tekstai.lt