TEKSTAI.LT
<< Atgal

 
       PAŠTAS

       Ne tik žymaus, bet ir talentingo girtuoklio Charleso Bukowskio pirmasis ir, kritikų nuomone, geriausias romanas „Paštas“, pasakojantis apie tokio pat girtuoklio, kaip ir autorius, Henrio Činaskio gyvenimą, persunktą alkoholio, kupiną sekso bei lošimų. Pragyvenimui Činaskis užsidirbdavo pašte.
       „Vieną vakarą susitikau gatvėje seną pažįstamą girtuoklį. Mes buvom pažįstami dar nuo tų laikų, kai gyvenau su Bete, kartu trainiojomės po barus. Jis papasakojo man, kad dabar dirba pašto tarnautoju ir šitas darbas – vieni juokai. Tai buvo melas, pats didžiausias ir šlykščiausias pastarojo šimtmečio melas. Vėliau aš metų metus ieškojau to vyruko, bet greičiausiai kas nors jau buvo patvarkęs jį prieš mane“, – rašoma romane.
       Išties paštininko darbas yra alinantis ir net vergiškas, kuo nesunku įsitikinti, vos atsivertus knygą. Parašyta patraukliai ir kartu nesivaržant riebių žodelyčių, kaip ir priklauso Ch.Bukowskiui.
       Ch.Bukowskio „Paštas“ – tai naujos leidyklos „Kitos knygos“ produktas, išleistas „Intro“ serijoje, žadančioje pristatyti lietuvių skaitytojams chuliganiškus, undergroudinius, iššaukiamus kūrinius.

Bukowski, Charles. PAŠTAS/ iš anglų kalbos vertė Marius Burokas. - Kaunas: Kitos knygos, 2004

       bj

Į viršų

tekstai kuriami. jie niekada nebus sukurti
info@tekstai.lt