katkus_uz_7_gatviu      Tai trečia poeto ir vertėjo Lauryno Katkaus poezijos knyga. Poetas, nelyginant Gralio taurės, slypinčios vis „už 7 gatvių“, ieškotojas, keliauja nuo Meksikos iki Berlyno, nuo Neringos kopų iki Gudžionių. Svarbi šių ieškojimų vieta ir Vilnius, poeto vaikystės ir dabarties miestas: savas, pažįstamas, nors besikeičiantis. Menas ir šeima duoda peno intymiai meditacinei lyrikai, o šiuolaikinės visuomenės gyvenimas – žaismingam balaganui ir ironijai.

 

       Laurynas Katkus gimė Vilniuje 1972 metais. Jis studijavo filologiją ir 2006-aisiais apgynė disertaciją apie tremtį moderniojoje poezijoje. Išleido eilėraščių rinkinius „Balsai, rašteliai“ (1998) ir „Nardymo pamokos“ (2003). Vokietijoje ir Austrijoje pasirodė jo lyrikos rinktinės „Tauchstunden“ (2003) ir „Alle Richtungen“ (2009), o eilėraščių vertimų spausdinta įvairių Europos šalių ir JAV leidiniuose.

 

       Į lietuvių kalbą L. Katkus yra vertęs F. Holderlino, W. Benjamino, P. Handkės, S. Sontag, E. Kerėto, O. Pažo ir kitų autorių kūrybos.

 

       Katkaus poezija – pikantiškas patiekalas; tarsi įsimestum į burną mėtinį ledinuką su čili pipirų įdaru. (Gintaras Grajauskas).

 

       Kalbą Katkus išmėgina visu pločiu, atrodo, kad nieko negalima jau nėra. (Marcelijus Martinaitis).

 

       Bernardinai.lt

       2009-11-30