NEMUNAS       Balandžio 30 d., ketvirtadienį, 17.30 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre (Daržų 10/ Bažnyčių 4, Klaipėda) rengiamas pašnekesys su Kauno kultūrinio savaitraščio „Nemunas“ komanda bei pristatoma pirmoji klaipėdiečio Egidijaus Gaidausko poezijos knyga „Pieno punktas“.

 

Štai jau penkeri metai keturis kartus per mėnesį savaitraštis „Nemunas“ (1967–2004 m. „Nemunas“ buvo žurnalas) dinamiškai pateikia literatūrinius, teatro, dailės, muzikos, fotografijos įvykius, įvairių meno krypčių įžvalgas, rašytojų kūrybą. Spausdinamos ir publikacijos, aktualijos iš įvairių Lietuvos regionų. Kūrybinė redakcija uostamiesčio gyventojus kviečia literatūrinei pažinčiai. Vakare kalbės ir kūryba dalinsis vyriausiasis redaktorius Viktoras Rudžianskas, kuris 2008 m. tapo 44-uoju „Poezijos pavasario“ laureatu už eilėraščių rinkinį „Nuo do iki do“. Redaktoriui talkins ir apie savaitraščio kasdienybę bei planus pasakos pavaduotoja Gražina Viktorija Petrošienė.

 

„Nemunas“ – ne tik savaitraščio, bet ir knygų leidybos redakcija. Iš viso jau yra išleista daugiau kaip 80 knygų. 2008 m. išleista uostamiestyje gyvenančio Egidijaus Gaidausko pirmoji poezijos knyga „Pieno punktas“, kuri šiemet buvo pristatyta ir Vilniaus knygų mugėje. Egidijus yra Rytprūsių istorijos tyrinėtojas, ne vieną kartą keliavęs po Kaliningrado sritį ir ieškojęs būtojo laiko liekanų. Jo poezija persmelkta istorinio pažinimo, netgi jutimo, kai archetipinė sąmonė perneša informaciją dabarties žmogui, o Egidijus perkeičia ją poetiniu mąstymu. Knygą vakaro metu pristatys Sondra Simanaitienė.

 
tekstai.lt
2009-04-28