Start_FM       Radijo stoties „Start FM“ eteryje tarp muzikos nuo šiol girdimi ne tik laidų vedėjai, bet ir poetai bei rašytojai. Naujojoje rubrikoje „Tarp muzikos“ pačių rašytojų balsais skamba jų kūriniai. Darbo dienomis kartą per dvi valandas tarp muzikos kūrinių nuskamba po vieną Lietuvos poetų ar tekstų kūrėjų darbą. Tai gali būti eilėraštis ar trumpas prozos kūrinėlis, pateiktas eteriui ir  įgarsintas paties autoriaus. Šioje rubrikoje radijo stotis siūlo klausytojams susipažinti su nepriklausomų lietuvių poetų bei prozininkų kūrybą, o autoriams – radijo bangomis išsakyti dažnai tik popieriuje guldomas mintis.

 

 

       „Tarp muzikos“ jau galima išgirsti audiovizualinės poezijos grupės „Avaspo“ lyderę Gabrielę Labanauskaitę, poetą, fotografą bei vaizduojamųjų menų specialistą Darių Jurevičių – Zaizrą, inovatyvų poetą ir prozininką Benediktą Januševičių, poetą, vertėją bei eseistą Gytį Norvilą ir jaunąją poetų pažibą Aušrą Kaziliūnaitę. Taip pat tariamasi ir su kitais autoriais, nepriklausomais kūrėjais, tad artimiausiu metu radijo eteryje skambės ir daugiau įdomių, drąsių, ir, galbūt, šokiruojančių kūrinių.

 

       „Start FM“ – pirmoji nekomercinė ir tik nepriklausomą muziką grojanti radijo stotis Lietuvoje. Nekomercinės muzikos ir nepriklausomų rašytojų kūrinių galima klausytis radijo bangomis 94,2 MHz dažniu Vilniuje ir internetu – http://www.startfm.lt.

 

       Telstai.lt info

       2010 01 13