„Pož(i)eminiai skaitymai“ Šv. Ignoto bažnyčioje       Kovo 20 d. (šeštadienį), 18 val., Šv. Ignoto bažnyčios rūsio salėje (Šv. Ignoto g. 6, Vilnius) įvyks poezijos, prozos ir muzikos vakaras. Šioje netradicinėje erdvėje dalyvaus jaunieji kūrėjai iš įvairių aukštųjų mokyklų – VU, VPU, LMTA, VDA ir kt.

 

       Taip pat renginyje svečiuosis poetai Antanas Šimkus, Benediktas Januševičius, Donatas Petrošius, Sara Poisson, Aušra Kaziliūnaitė. Muzikiniuose intarpuose gros Justinas Narvidas (gitara), Indrė Baltakytė (fleita), Simona Smirnova (džiazo vokalas).

 

       Rengėjai kviečia ateiti, išgirsti ir pamatyti visus, kurie nepasiduoda moderniai kasdienybei ir karts nuo karto ryžtasi pažvelgti į žmogaus veidą:

 

       „Nūdien būna atsiranda jaunų, klubinės kultūros nesugadintų ir kitokį gyvenimą propaguojančių jaunuolių. Dažniausiai šios mitinės būtybės užsidaro kvadratiniuose kambariuose ir kuria individualias aplinkos ir erdvės interpretacijas. Savaime suprantama, kad šie neformatai susilaukia tiek kritikos, tiek paskatinimų. Tačiau procesas vyksta – jie tobulėja. Tik kartais, nekaltos idėjos dėka, jie nukeliauja žemyn, į požeminį pasaulį. Ten pasislepia sakraliame rūsyje ir ne... ne... negieda giesmių, o skaito nebanalius eilėraščius ir apsnigtu pavasariu kvepiančią prozą. Šįkart atsiveria šios slaptosios jauno žmogaus durys ir pažvelgti bei surasti kažką artimo kviečia kiekvieną, kuris moka skirti laiko sau. Tokių ir kitokių meninio plauko turėtojų lauksime 'Pož(i)eminiuose skaitymuose'. Nelikite abejingi kultūrai.“

 

       Bernardinai.lt

       2010-03-17