TEKSTAI.LT
<< Atgal
 
 
GAUTA PAMINĖTI

 
       Marcelijus Martinaitis. Tylintys tekstai: Užrašai iš raudonojo sąsiuvinio. – Vilnius: Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, 2006. – 286 p.
       Žymaus poeto 1971–2001 m. dienoraščio užrašai, atskleidžiantys pilietinį požiūrį į socialinę tikrovę bei kultūros padėtį.
       Ŗ
       Andrius Konickis. Pirmiausia nubusti… – Vilnius: Naujoji Romuva, 2006. – 336 p.
       Kultūrologinių straipsnių, etiudų rinkinys, kuriame filosofiškai apmąstomos kultūrinės praeities asmenybės, taip pat šiuolaikinė visuomenė bei meno, mokslo, politikos reiškiniai.
       Ŗ
       Vytautas Dubindris-Ambrazas. Vigilijos. – Vilnius: Baltos lankos, 2006. – 94 p.
       Eilėraščių, rašytų Lietuvoje XX a. penktame septintame dešimtmetyje, rinkinys. „Kelią į viešumą jiems atvėrė Laisvė. Į skaitytojų rankas jie patenka pavėlavę, bet kalba apie dalykus, kurie yra amžini.“
       Ŗ
       Kostas Kaukas. Raštingieji ir beraščiai. – Klaipėda: Druka, 2006. – 129 p.
       Klaipėdoje gyvenančio autoriaus citatų rinkinys iš įvairiausių kūrinių, straipsnių, laiškų. Visa tai vadinama „postsatyra“.
       Ŗ
       Romas Masteika. Kotryna Akmen. – Vilnius: RaMastas, 2005. – 128 p.
       Žurnalisto, prozininko naujas kūrinys, kuriame vaizduojama poeto ir artistės meilės istorija, gvildenamos moralės problemos.
       Ŗ
       Varpai' 2006(20). – Šiauliai: Literatūros almanacho „Varpai“ redakcija, 2006. – 304 p.
       Šiame almanacho numeryje spausdinami nauji Just. Marcinkevičiaus, O. Baliukonės, E. Ignatavičiaus, R. Šerelytės ir kt. autorių kūriniai, skelbiama daug pokalbių bei memuarinio pobūdžio tekstų.

Į viršų

tekstai kuriami. jie niekada nebus sukurti
info@tekstai.lt