Liepos 17 d. (ketvirtadienį) 18 val. Kultūrpolio Meno kieme (Daržų g. 10/ Bažnyčių g. 4, Klaipėda) režisierius ir aktorius Benas Šarka skaitys Charleso Bukowskio poeziją,

      Charlesas Bukowskis (1920-1994) - girtuoklis, valkata, poetas ir genijus gimė Vokietijoje, po to su tėvais persikraustė į JAV. Jo jaunystė tai didžiųjų Amerikos miestų darbininkų kvartalai, pigiai apmokomi laikini darbeliai, moterys ir alkoholis. Bukowskis „begalės sekėjų ir mėgdžiotojų susilaukęs amerikiečių poetas ir rašytojas, laikytas tikru dievuku, įtakingiausiu savo kartos amerikiečių autoriumi, legenda, arba nepraustaburniu alkoholiku, kurio eilėraščiai apskritai net neturėtų būti laikomi poezija. Paprasta, kiek galima mažiau dekoruota forma. Savotišką miniapsakymą primenantis stilius. Šnekamoji kalba. Sarkazmas. Ironija ir saviironija. Stuksenimas rašomosios mašinėlės ar kompiuterio klavišais, nes kitaip...“, - rašoma knygos Ch. Bukowskio poezijos knygos „Pragaras skirtas vienišiems“ anotacijoje.


      Ch. Bukowskio tekstai pasižymi atviru ir šokiruojančiu stiliumi, autobiografinėmis detalėmis, Amerikos žemųjų sluoksnių kasdienybės atspindėjimu. Po sunkios pradžios, kai Charleso kūrybą atmetė pagrindiniai žurnalai ir leidyklos, atėjo 60-ieji, kai „Bukas“ išleido keliolika knygų, ir 70-ieji, kai šis sudomino Europos leidėjus. Per savo gyvenimą genialusis girtuoklis išleido daugiau nei keturiasdešimt poezijos ir prozos knygų, išverstų į dešimtis kalbų ir, panašu, nežadančių prarasti populiarumo.

      Daugiau informacijos: Skaistė Kazarauskaitė, tel. 8 600 39972

      Kultūrpolis, Daržų 10/ Bažnyčių 4, 91246 Klaipėda, www.kulturpolis.lt