Rugpjūčio 14 d. (ketvirtadienį), 22 val. Kultūrpolio Meno kieme (Daržų g. 10/ Bažnyčių g. 4, Klaipėda)  „Gliukų“ teatro režisierius, aktorius Benas Šarka pristato vienos nakties parodą „Nakties paukščiai, kurie les jums akis“. B. Šarkos kurti darbai bus eksponuojami tik vieną naktį. Kaip sako autorius: „Tai paskutinė personalinė paroda“.

       Benas Šarka (g.1963) vienas įdomiausių avangardinių teatralų. 1984–1988 m. studijavo režisūrą Valstybinės konservatorijos (dabar LMA) Klaipėdos fakultetuose. 1987 m. įkūrė nepriklausomą teatrą „Gliukai“, kurio dauguma pasirodymų vyksta ne teatrinėse erdvėse (gatvėje, sandėliuose ir t.t.). Šiuo metu gyvena ir kuria Klaipėdoje.


       Režisierių Beną Šarką domina ne tradicinės klasikinės pjesės, o šiuolaikinės lietuvių poezijos tekstai, iš kurių jis sudėlioja savo paties dramaturginę mozaiką, kurią pats ir režisuoja, ir vaidina scenoje. Menininkas kuria įvairiausius performansus bei šokio spektaklius, kuriuose svarbiausia – kūno kalba.

       Teatro trupai „Gliukai“ paįvairina įvairaus amžiaus įvairių tautų žmonių laisvalaikį ir trupina kultūros lemputes, kad būtų tamsiau.

       www.kulturpolis.lt