alt      Lapkričio 14 dieną, penktadienį, 18 val. Vilniaus Rotušėje bus minima rašytojos, dailininkės, keliautojos ir fotografės Jurgos Ivanauskaitės (1961–2007) gimimo diena. Atėjusiųjų į renginį lauks pažintis su leidyklos „Tyto alba“ išleista atsiminimų knyga „Jurga“ ir kadrai iš kuriamo dokumentinio filmo „Šokis dykumoje“. „Šokis dykumoje“ – dokumentinis biografinis filmas, pristatantis Jurgos Ivanauskaitės gyvenimą, kūrybą ir visuomeninę veiklą. Svarbiausias filmo uždavinys – perteikti jos patirtį ir įamžinti idėjas,  kurias Jurga paliko kaip kvietimą drąsiai siekti dvasinio tobulėjimo.


 

      „Filmo stilius nuo kitų mano darbų (kurie gana asketiški) skiriasi vaidybiniais intarpais, skaitomais eilėraščiais – meniškomis „puošmenomis“, kurias savo gyvenime ir aplinkoje taip mėgo Jurga, –  pasakojo filmo režisierė Agnė Marcinkevičiūtė.  –   Pirmąjį scenarijų dar spėjome aptarti su ja pačia. Po jos mirties filmavimo darbai buvo atidėti. Pernai nufilmavome pokalbius tik su artimiausiais Jurgos žmonėmis – jos mama, seserimi, vėliau – su rašytoja Vanda Juknaite, bendražygiais iš „Roko maršo“ laikų – Nerijumi Pečiūra, Algirdu Kaušpėdu, Andriumi Mamontovu, gera studiju laiku drauge – režisiere Dalia Ibelhauptaite, fotografe Elena Tervidyte, kunigu Juliumi Sasnausku. Filmo vaidybinius intarpus kūrėme Kuršių Nerijoje,  Jurgos personažą interpretavo aktorė Birutė  Mar.“

 

 

      Kaip informavo filmą kuriančios prodiuserinės įmonės „Fralita“ vadovė, prodiuserė Živilė Gallego, „Šokis dykumoje“ baigiamas montuoti, kompozitorius Raimondas Rašpoliauskas specialiai jam kuria Jurgos mėgtos muzikos interpretaciją. Filmo, kurio pagrindinis rėmėjas „Teo.lt“, premjera numatyta 2009 metų vasario mėnesį.


tekstai.lt info

2008 11 13