Navakas ir Adamkus      Gruodžio 8 d., 15 val. Kultūros ministerijos Baltojoje salėje rengiama spaudos konferencija, kurioje bus paskelbti šių metų Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai. Lietuvos nacionalinių premijų komisija šią savaitę iš 19 pareiktų kandidatų išrinko 12 pretendentų, dalyvaujančių antrajame balsavimo ture. Pirmadienį paaiškės 6 konkurso nugalėtojai. Nuo 2007 metų premijų skaičius nuo 9 sumažėjo iki 6, tačiau vienos premijos dydis išaugo dvigubai – iki 104 tūkst. litų.

 

Dalyvauti antrajame ture atrinkti:

 

aktorė Rūta Staliliūnaitė-Matulionienė,

kino režisierius Algimantas Puipa,

rašytoja Ramutė Skučaitė,

rašytoja Vanda Juknaitė,

rašytojas Henrikas Algis Čigriejus,

dainininkė Veronika Povilionienė,

fotomenininkas Algimantas Aleksandravičius,

vertėjas ir poetas Antanas Gailius,

džiazo ir vizualaus meno kūrėjas Vladimiras Tarasovas,

kompozitorė Raminta Šerkšnytė,

vizualaus meno kūrėjas Artūras Raila,

vizualaus meno kūrėjas Deimantas Narkevičius.

 

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos nuo 1989 metų skiriamos Lietuvos ir Pasaulio lietuvių bendruomenės kūrėjams už reikšmingiausius per pastaruosius septynerius metus sukurtus kultūros ir meno kūrinius, taip pat ilgametį kūrybinį indėlį į kultūrą ir meną.

 

Premijos laureatams teikiamos Vasario 16-osios išvakarėse.

 

Pernai laureatais tapo dainų autorius ir atlikėjas Vytautas Kernagis, dailėtyrininkas Alfonsas Andriuškevičius, poetė Zinaida Nagytė-Katiliškienė (literatūrinis slapyvardis – Liūnė Sutema), kompozitorius Šarūnas Nakas, aktorius Vytautas Paukštė bei medijų menininkai Nomeda Urbonienė ir Gediminas Urbonas.

 
tekstai.lt info
2008 12 03