Kęstutis Navakas SU LAGAMINAI SNIEGO       Akcija „Metų knygos rinkimai“ baigėsi. Skaitytojai geriausia suaugusiems skirta knyga išrinko Nacionalinės premijos laureato Kęstučio Navako esė knygą „Du lagaminai sniego“ („Tyto alba“, 2008). Mažieji savo knygą taip pat rinko – nugalėjo vaikų numylėtinio Kęstučio Kasparavičiaus knyga „Sodininkas Florencijus“ („Nieko rimto“). Paauglių kategorijoje laimėjo debiutantės Editos Milaševičiūtės knyga „Įsimylėjėlių stovykla“ („Alma littera“).

 

Dėl Metų knygos titulo suaugusiųjų kategorijoje su K. Navako knyga varžėsi Andriaus Jakučiūno „Tėvynė“, Danutės Kalinauskaitė „Niekada nežinai“, Grigorijaus Kanovičiaus „Šėtono apžavai“ ir Regimanto Tamošaičio „Vitaminų pardavėjas“. Pasak organizatorių, šiemet už geriausią knygą internetu, telefonu, elektroniniais laiškais ir paštu balsavo rekordiškai didelis skaičius skaitytojų – beveik 9 tūkstančiai.
 

Laureatai bus apdovanoti sekmadienį, vasario 15 dieną, 14 val. Vilniaus knygų mugėje. Akciją „Metų knygos rinkimai“ jau ketvirtus metus rengia LRT, Kultūros ministerija ir Nacionalinė M.Mažvydo biblioteka. Pernai Metų knygomis išrinktos Sigito Parulskio knyga „Sraigė su beisbolo lazda“ ir R.Černiausko „Slieko pasaka“.

 
lrytas.lt
2009-02-13