Spaudos, radijo ir telezijos rėmimo fondas       Valstybės ekonominių problemų našta skaudžiai atsilieps kultūrinius ir pilietinius projektus įgyvendinančioms Lietuvos žiniasklaidos priemonėms. Finansų ministerija informavo Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondą, jog Fondui skiriamos lėšos mažinamos daugiau nei trimis milijonais litų, t. y. daugiau nei ketvirtadaliu. Tai reiškia, kad 27 procentais bus sumažinta Fondo jau skirta parama Lietuvos kultūrinei žiniasklaidai.

  

Tai dar vienas smūgis Lietuvos kultūrinei žiniasklaidai, kurios situacija ir taip buvo kritinė po praėjusių metų gale priimtos mokesčių reformos. Jau tada nuogąstauta, jog, padidinus mokesčius ir panaikinus PVM lengvatas, kultūrinių ir pilietinių projektų realus vykdymas gerokai „pabrango“, ko negalima buvo numatyti, teikiant paraiškas. Po dabartinio Finansų ministerijos sprendimo dar daugiau nei ketvirtadaliu mažinti asignacijas Fondui, ne vienam kultūriniam Lietuvos leidiniui iškils reali bankroto grėsmė.

 

Pasak Bernardinai.lt kalbintų kultūrininkų, talkinančių kultūros savaitraščiuose. galima suprasti valdžios norą taupyti ir mažinti išlaidas, galima suprasti, kad ekonominis sunkmetis paliečia visas sritis, tačiau, deja, politikai ir vėl negalvoja apie ilgalaikius savo sprendimų padarinius, apie tai, jog sunyks dešimtmečius gyvavę kultūriniai leidiniai, išliekamą vertę turintys nekomerciniai projektai ir viešoji erdvė bus dar labiau nuskurdinta ir visiškai komercializuota.

 
Bernardinai.lt
2009-04-03