Lituanistikos strategija ir valstybės mokslo politika        Kultūros, filosofijos ir meno institutas, Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, Lietuvos istorijos institutas ir LMA Mokslininkų rūmai kviečia dalyvauti diskusijoje „Lituanistikos strategija ir valstybės mokslo politika“ balandžio 17 d. (penktadienį) 14 val. Lietuvos mokslų akademijos Mažojoje salėje.

  

Pasisakymai (14.00–15.20): dr. Darius Kuolys (Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas), Šiandieninė Lietuvos visuomenė ir lituanistikos uždaviniai; prof. habil. dr. Ingė Lukšaitė (Lietuvos istorijos institutas), Lituanistikos statusas ir sklaidos būdai; prof. habil. dr. Bonifacas Stundžia (Vilniaus universitetas), Lituanistikos ir baltistikos sklaida užsienyje; doc., dr. Irena Vaišvilaitė (Europos humanitarinis universitetas), Tarpdalykinių lituanistinių tyrimų problema ir galimi jos (ne)sprendimo būdai; doc., dr. Stanislovas Juknevičius (Kultūros, filosofijos ir meno institutas), Lituanistinių tyrimų reforma: efektyvumo problema; prof. dr. Danguolė Mikulėnienė (Lietuvių kalbos institutas), Mokslo ir kultūros paveldo išsaugojimo problemos ir perspektyvos; dr. (hp) L. Laučkaitė-Surgailienė (Kultūros, filosofijos ir meno institutas),  Meno istorijos tyrimai Lietuvoje ir kitur.

 

Diskusija 15.20–16.30. Diskusiją moderuos dr. Mindaugas Kvietkauskas (LLTI direktorius) ir dr. Jolanta Širkaitė (KFMI direktorė). Norėsiantys diskutuoti ar pasisakyti maloniai kviečiami užsirašyti prieš diskusijos pradžią ar jos metu.

 
 

tekstai.lt

2009-04-16