Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas       Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas birželio 15 d., pirmadienį, 14 val., kviečia į profesoriaus Farouk Y. Seif (JAV, Sietlo Antiocho Universitetas) paskaitą „Pokyčių bendrystė ir jų raiška“.Paskaita vyks Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto salėje, Antakalnio g. 6.

 

Bendros pokyčių veiklos idėja siūlo sąlygas dialogui, kurios yra būdingos mąstymui ir įsivaizdavimui kartu. Individualūs ir bendri apmąstymai kūrybos proceso metu yra esminiai peržengiant klaidingus įsitikinimus ir einant link bendro mokymosi iš veiksmų ir naujiems veiksmams. Pokyčių bendrystė apibūdina sąveikaujantį kūrybinį mąstymą ir skatina bendrą naujovišką veiksmą, kurio reikia, norint atgaivinti ir skatinti reikšmingus pokyčius. Profesorius Farouk Seif tiria pokyčių teleologiją kartu su paslaugų tiekimo ryšiais su kt. tokiu būdu, kuris galėtų palengvinti kultūrinį kaitą ir organizacinį atnaujinimą. Jis pristato teorinę sistemą, kuri yra svarbi, padedant  įsivaizduoti, suvokti ir įgyvendinti trokštamą ateitį.

 

Farouk Y. Seif, Fil. Dr. AIA gimė ir užaugo Egipte, yra koptų kilmės - senovės egiptiečių palikuonis. Jis yra architektas, projektavimo konsultantas ir Sietlo Antioch universiteto, sistemų projektavimo profesorius emeritas, dėstantis dizainą esant reikšmingiems socialiniams pokyčiams. Taip pat jis yra Isis instituto, kuris remia Tarpkultūrinę studijų programą Egipte Kelionė į laiko pradžią, įkūrėjas ir direktorius. Savo darbuose jis ragina interpretuoti senovės egiptiečių patirtį šiuolaikiniams gyvenimo procesams.

 

Informacija teikiama: doc. dr. Rūta Brūzgienė, 860087503, Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 
tekstai.lt
2009-06-11