Sintezija         Šiandien 17 val. Vilniaus autobusų stoties laukiamojoje salėje menų sintezės judėjimas „Sintezija“ pristato geriausius nuo 2006 m. sukurtus daugiau nei 100 Lietuvos jaunųjų menininkų audio video poezijos kūrinius. Sintezijos TV transliacija tęsis net porą mėnesių. Projektą „Naujas miesto veidas“ pristato VEKS ir Lietuvos dailininkų sąjunga.

 

Menų sintezės judėjimas „Sintezija“ pristato geriausius nuo 2006 m. sukurtus
daugiau nei 100 Lietuvos jaunųjų menininkų audio video poezijos kūrinius. Tarp jų:  video poezijos kategorijos prizas tarptautiniame videomeno festivalyje „KinoLewchyk“ (UA); 3 prizai ir 7 nominacijos tarptautiniame audiovizualinės poezijos festivalyje „Tarp“ (LT); geriausias Baltijos šalių kinas judančių vaizdų festivalyje „NextFestival‘007“ (LT).

 

„Sintezija“ – tai naujojo mąstymo identifikacija ir medijų kultūra, vienijanti ne nuosavybės ar priklausomybės riba, bet idėja „jungti ir jungtis“.

 

„Sintezija“ – prieš trejetą metų Lietuvoje prasidėjęs skirtingų meno sričių kūrėjų judėjimas, šiandien jungiantis jau virš šimto poetų ir videomenininkų, vaizduojamųjų ir vizualiųjų menų kūrėjų, kompozitorių ir režisierių, aktorių ir muzikantų, šokėjų ir performansistų, revoliucingais projektais siekia sintezuoti alternatyviuosius ir tradicinius menus bei naująsias medijas.

 

„Sintezija“ – tai menų draugija ir idėjų gildija, kurios tikslas – skatinti drauge kurti, dalintis ir draugauti skirtingų sričių menininkus bei visus geros valios žmones.

 

tekstai.lt

2009-07-17