Gabrielės Labanauskaitės pasirodymas su grupe AVASPO „TARP“ 2008 festivalyje. BJ nuotrauka       Audiovizualinės poezijos festivalis „Tarp“ deklamuos save jau ketvirtąjį kartą. Šiemet, pasak festivalio rengėjų, itin performatyviai ir laužant poetiškumo standartus.

 

       Ketvirtadienį festivalis pradedamas poeto Benedikto Januševičiaus ir fotografo Alvydo Lukio paskaitomis bei pastarojo autoriaus parodos „Deja-vu“ atidarymu  mobiliuoju telefonu užfiksuoti kasdienybės išgyvenimai. Anot A. Lukio, „ne milijonuose pikselių slypi vaizdo įtaiga, o susilietime su paprastais kasdieniškais stebuklais, kuriuos tereikia pastebėti“. Tą patį vakarą „Kultflux“ kultūros platformoje bus galima susipažinti su 20062009 m. „Tarp“ festivalio audiovizualinės poezijos retrospektyva.

 

       Penktadienį persikėlus į mistifikuojantį pastatą Aguonų ir Kauno gatvių sandūroje prasidės poetinių-muzikinių performansų fiesta. Pirmieji šūvį į trupančias lubas iššaus kompozitorių kolektyvas „Muzika yra l.l.l. svarbi“. Patys kūrėjai savo sceninį vyksmą apibūdina taip: „Tarpdisciplininės muzikos, žodžio, vaizdo bei judesio manipuliacijos“. Vėliau prabils Aušros Kaziliūnaitės bei B. Januševičiaus poetinis performansas „Be pavadinimo“, kauniečių kvintetas „slowattack“. Paskutinės vakaro eilutės skiriamos „sunkesnės“ muzikos šalininkams – po kiekvieno savo pasirodymo eilėraščius sunaikinančiam „Alkis Įšalusiai Aušrai“ ir vieno žmogaus grupei „Naughty Excreta“.

 

       Šeštadienį vakaras rusens ten pat. Pasirodys „Cikados“ ir judesio ir poezijos improvizacijos projektas „Tarp obuolių“. Audiovizualinės poezijos filmų programą, šiemet išskirtinai sudarytą beveik vien iš lietuvių autorių kūrinių, seks Zaizdro fotopoetinio muzikinio bruzdesio „Gra.Natos“ ir anksčiau „Žibančiu tunu“ besivadinusios grupės „Regina“ pasirodymas. Festivalis „Tarp“ užsklendžiamas iki kitų kartų audiovizualinės poezijos grupės „AVaspo“ ir poetų improvizacijomis.

 

       lrt.lt

       2009-10-07