Tai – aš       Veždami žinią apie netrukus prasidėsiantį Tarptautinį dainuojamosios poezijos festivalį „Tai – aš“ jaunieji Lietuvos bardai dardės traukiniu per Lietuvą!

 

       Tradicinis Bardų vagonas šiemet riedės kitu maršrutu nei įprasta – iš Vilniaus geležinkelio stoties jis pajudės šį penktadienį, spalio 16 d., 17.30 val. į Radviliškį, traukiniu Nr. 22 Vilnius – Klaipėda. Vagone savo ir kitų poetų žodžiais sukurtas dainas trauks jauni ar apyjauniai, tačiau geri dainuojamosios poezijos atlikėjai Danas Kamarauskas, Mindaugas Ancevičius, Dmitrijus ir Romanas Timofejevai, Simonas Nekrošius, Artūras Dubaka, Arnas Stučinskas ir Justina Karpalavičiūtė. Prieš išvykdami iš Vilniaus, tiesiog geležinkelio stotyje, 16 val. jaunieji bardai surengs jungtinį koncertą. Toks pat dainuojamosios poezijos koncertas bus surengtas ir Bardų vagonui atvykus į Radviliškį – geležinkelio stoties salėje, apie 19.50 val.

 

       Bardai mielai kviečia kartu su jais keliauti tame pačiame vagone visus, neabejingus šiam muzikos žanrui, o ypač susiruošusiuosius į Radviliškį ar kur kitur Klaipėdos kryptimi. 

 

       Sekmadienio, spalio 18 d., popietę sostinės centre bardų dainomis trumpam atgis rudens snauduliui pasidavę miesto fontanai. Žinoma, jei bardams pavyks nuginti lietų...

 

       Šiųmečiame VII Tarptautiniame dainuojamosios poezijos festivalyje „Tai – aš“ spalio 20–25 d. dalyvaus visi (retas atvejis!) žinomiausi Lietuvos bardų grandai, o juos šauniai papildys smagus jaunųjų kūrėjų ir atlikėjų burys. Klausytojai išgirs tiek laiko patikrintų ir publikos pamėgtų, tiek naujų, ar dar niekur neskambėjusių dainų. Be Lietuvos bardų, šiemet festivalyje dalyvaus ir svečiai iš 8 valstybių. Visą festivalio programą galima rasti atnaujintoje interneto svetainėje www.bardai.lt bei festivalį „Tai – aš“ rengiančių Vilniaus mokytojų namų svetainėje www.kultura.lt.

 

       Mindaugas Linkaitis

       2009-10-14