marcenas a       „Žmogus, kuris yra“ – taip pavadintų radijo apybraižų ciklą tęsia Lietuvos radijas. Apybraiža apie poetą, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą Aidą Marčėną radijo eteryje skambės lapkričio 15 dieną.

 

       „Jeigu siūčiau batus ar dengčiau stogus, žmonės mane suprastų labiau. Bet kadangi rašau eilėraščius, žmonių, mane suprantančių, yra nedaug. Bet tokių yra. Ir jie – ne patys blogiausi šios valstybės žmonės“, – sako A.Marčėnas, išleidęs jau bene dešimt poezijos knygų. Apybraižos autorius žurnalistas Mindaugas Nastaravičius teigia, kad ši apybraiža – lyg prierašai, komentarai prie A.Marčėno skaitomos poezijos.

 

       „Gal ir reikėtų pritarti sakantiems, kad geriau poezijos klausytis, ją skaityti, o ne kalbėti apie ją. Nes ką ten prikalbėsi... Todėl poezijos girdėsime daug. Ir senų, prieš penkiolika-dvidešimt metų rašytų, ir naujų, dar niekur nepublikuotų poeto eilėraščių“, – sako M.Nastaravičius. Radijo apybraiža apie A.Marčėną – lapkričio 15 dieną, sekmadienį, 11 val. 03 min. per Lietuvos radiją.

 

       lrytas.lt

       2009-11-11