Mažoji knygų mugė Radviliškyje       Kovo 18 d. 11.00–19.00 val. Radviliškio miesto kultūros rūmuose vyks Mažoji knygų mugė. Mugėje dalyvaus „Baltos lankos“, „Kronta“, „Andrena“, „Nijanga“, „Žuvėdra“, Lietuvos rasytojų sąjungos leidykla, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centras, knygynas „Vaikų sala/Pegasas“ ir literatūros mėnraštis „Metai“, kultūros žurnalas „Naujoji Romuva“. Renginio globėjas – Radviliškio rajono savivaldybės meras Antanas Čepononis. Renginio organizatorius – Radviliškio miesto kultūros centras.

 

       Kovo 18 d. Radviliškio kultūros centre rengiama pirmoji knygų mugė, kurią lydės ne vienas literatūros renginys. Knygų mugėje iš pačių leidėjų bus galima įsigyti įvairiausių naujų ar senesnių knygų. Leidykla „Baltos lankos“ tarp gausybės savo knygų pasiūlys ir skaitytojų išrinktą praeitų metų geriausią knygą, R. Sabaliauskaitės romaną „Silva Rerum“, o Rašytojų sąjungos leidykla – kūrybiškiausią, pernykštę knygą, – Marcelijaus Martinaičio „Mes gyvenome: biografiniai užrašai“. Be minėtų leidyklų, savo leidiniais prekiaus „Andrena“, „Kronta“, „Žuvėdra“, „Nijanga“, Lietuvos gyventojn genocido ir rezistencijos tyrimn centras bei UAB „Vaikų sala/ „Pegasas“ iš Radviliškio. Literatūros gurmanai mugėje galės įsigyti literatūros mėnraščio „Metai“ naujausių ir ankstesnių numerių, o vakarop susitikti su šio leidinio darbuotojais ir bičiuliais.

 

       Knygų mugė Radviliškio miesto kultūros centre šurmuliuos nuo 11 iki 19 val. Tik prasidėjus knygų mugei, po iškilmingos jos pradžios 11.10 val. visi radviliškėnai kviečiami į senųjų fotografijų parodos „Lietuviai vaizduose“ atidarymą. Šią parodą Radviliškio kultūros centras rengia kartu su Vilniaus mokytojų namais. Atidaroma paroda skirta Lietuvos vardo paminėjimo 1000-mečiui. Šios išdidintos nuotraukos atkeliavę iš XX a. pradžios, visą vasarą buvo eksponuojamos Vilniaus mokytojų namų kiemelyje. Paroda buvo gausiai lankoma, gerai įvertinta. Tikimės, kad iš nuotraukų praeito šimtmečio pradžioje gyvenusių žmonių žvelgiantys veidai susilauks ir Radviliškio miesto bei aplinkinių vietovių dėmesio.

 

       Mugės metu 13 val. susitikti su paaugliais atvyksta žinomas vaikų ir jaunimo rašytojas, prozininkas Vytautas Račickas su nauju savo romanu jaunimui „Baltos durys“. Rašytojas žinomas kaip knygų „Zuika padūkėlis“, „Mano vaikystės ledai“, „Šlepetės“, „Šokoladas iki pirmadienio“, „Berniukai šoka breiką“, „Nebaigtas dienoraštis“ ir kt. autorius. Šis romanas – 24-oji jo knyga. Romane autorius įtaigiai, savita vidinį monologą ir neapdailinto gyvenimo forma atskleidžia šiuolaikinio jaunuolio nuopolio kelią. Jokių didaktikų – tik labai liūdna istorija, tačiau pateikiama su būdingu autoriui šmaikštumu.

 

       Vakarop, 17 val. literatūros bičiuliai kviečiami į susitikimą su „Metų“ ir „Naujosios Romuvos“ žurnalų atstovais. Pasidalinti šių žurnalų kasdienybe ir šventėmis, pristatyti naujus numerius atvyks „Metų“ skyriaus redaktorius, poetas Romas Daugirdas bei „Naujosios Romuvos“ vyriausiasis redaktorius, filosofas Andrius Konickis.

 

Knygų mugės renginių srautą, užbaigs Dainuojamosios poezijos koncertas, rengiamas drauge su VšĮ „Bardai LT“. Šį kartą, radviliškėnams koncertuos vieni žymiausių Lietuvos bardų – aktoriai Kostas Smoriginas ir Olegas Ditkovskis.

 

Mugės programa

 

11.00 val. Mugės atidarymas.

11.10 val. Retro nuotraukų „LIETUVIAI VAIZDUOSE“ parodos atidarymas (I a. fojė).

Paroda veiks nuo 2010 m. kovo 18 d. iki balandžio 11 d.

(Paroda rengiama bendradarbiaujant su Vilniaus mokytojių namais).

13.00 val. Susitikimas su rašytoju Vytautu Račicku ir jo naujo romano jaunimui

„BALTOS DURYS“ pristatymas (mažojoje salėje).

17.00 val. Vakaras susitikimas su literatūros mėnraščiu „Metai“ ir kultūros žurnalu

„Naujoji romuva“. Dalyvaus „Metų“ skyriaus redaktorius, poetas Romas Daugirdas, „Naujosios Romuvos“ vyr. redaktorius, filosofas Andrius Konickis.

19.00 val. Dainuojamosios poezijos koncertas. Koncertuoja bardai: Kostas Smoriginas ir Olegas Ditkovskis. (Koncertas rengiamas bendradarbiaujant su VšĮ „Bardai LT“). Bilieto kaina – 20, grupėms – 15 Lt.

 

tekstai.lt

2010-03-17