Antanas Škėma       Žymiausiam XX amžiaus lietuvių literatūros modernistui, esmingai paveikusiam jos raidą, Antanui Škėmai šiemet sukanka šimtas metų. Pats rašytojas yra prasitaręs, kad norėtų būti laikomas slinktimi lietuvių literatūroje. Konferencijos rengėjai, pritardami tokiam požiūriui, kviečia diskutuoti svarbiausiais Škėmos iškeltais ir ligi šiol neatsakytais klausimais apie mūsų kultūrinę savimonę: kokius estetinius lūžius ar slinktis yra patyrusi lietuvių literatūra XX amžiuje? Kaip Škėmos tekstai įsirašė į kitų autorius tekstus ir dalyvauja literatūros gyvenime? Kas yra modernumas ir klasika šiandien?

 

       Pranešimai gali būti įvairūs: analitiniai, lyginamieji,  apžvalginiai, skirti vien Škėmai ar bendresniems  XX amžiaus mūsų literatūros klausimams (istorijos, įtakų, poetikos, stilių ir kt.), žinoma, neužmirštant ir konferencijos progos.

 

       Renginys vyks Lietuvių literatūros ir tautosakos institute (Antakalnio g. 6, Vilnius) 2010 m. lapkričio 26 d. Koordinatorės: Loreta Mačianskaitė Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.; Dalia Satkauskytė Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

 

       LLTI

       2010-09-28